Mensen in organisaties ...wat zijn ze belangrijkZonder ze kan je niet doen wat je wilt doen. Het is misschien wel de grootste kostenpost iedere maand. Je kan en wil niet zonder ze, maar soms….....kan je wel wat hulp gebruiken. Ik ben gek op mensen die werken en alles wat erbij komt kijken en help je er graag mee.

Plannen, ambities en ideeën

STRATEGISCH

PLAN 

Waarschijnlijk ligt er een mooi plan voor je bedrijf met ambities en ideeën voor de toekomst. Om deze te realiseren heb je je mensen hard nodig. En hoe zorg je nu dat deze twee bij elkaar aansluiten?


Door een Praktisch Strategisch Mens & Organisatieplan te maken. Geen lange teksten en dikke boekwerken, maar een actiegericht en uitvoerbaar plan voor de toekomst. En of dit nu alleen voor het werven van nieuwe mensen is, terugdringen van verzuim of voor het hele personeelsbeleid. Dat maakt niet uit. Vaak is dit de start van een mooie samenwerking.

UITVOERING

Neuzen dezelfde kant op

Als dit plan er ligt én alle neuzen staan dezelfde kant op kan ik het plan implementeren in de organisatie. Heb je daar iemand voor binnen de organisatie? Dan draag ik alles over en kan eventueel als vraagbaak dienen bij de uitwerking. Of we spreken af dat ik periodiek aanwezig ben.


CASUS: Een bedrijf met 80 personeelsleden. De financiële man deed de administratieve kant van P&O erbij en één van de directeuren was verantwoordelijk voor P&O. Want ja, zo moeilijk kon dat toch niet zijn?

Maar wat kostte het hem veel tijd. Er kwamen steeds meer brandjes om te blussen. Na een korte analyse met bijbehorend plan ben ik aan de slag gegaan met het opzetten van de personeelsafdeling. De brandjes werden minder en kon er worden geanticipeerd op de toekomst. Met de komst van die rust is er besloten iemand voor M&O aan te nemen.

LEIDERSCHAP

EEN ONDERSCHATTE KRACHT...

Leidinggevende worden gaat vaak vanzelf. Als er veel kennis is opgedaan en iemand moet de afdeling aansturen lijkt dit een goede keuze. Alleen is leidinggeven ook een vak. Dit leer je niet op school én doe je er ook niet 'even' bij. Terwijl de invloed van deze groep enorm is, zowel in positieve als in negatieve zin.

Als je als leidinggevenden bereid bent om naar jezelf te kijken en wil groeien, dan is het zeer effectief hier met iemand anders naar te kijken.

Een situatie op zich heeft geen betekenis. Deze betekenis geven we er zelf aan en is voor iedereen anders. Vanuit opvoeding, opleiding en ontwikkeling worden we gevormd in ons denken en handelen. Zolang je jezelf hier niet bewust van bent, blijf je doen wat je altijd hebt gedaan en krijg je wat je altijd hebt gekregen. Hoe destructief dit soms ook kan zijn.

CASUS: De vraag was een Personeelshandboek en Functieprofielen. Het bedrijf was hard gegroeid en de medewerkers vroegen om duidelijkheid. Tijden de kennismaking bleek dat er achter deze vraag een andere vraag schuil ging: er was veel onderling gedoe en gekonkel. Een Personeelshandboek en Functieprofielen lossen dat niet op. Dus ben ik eerst aan de slag gegaan met het volledige team en heb de directeur gecoacht in zijn rol als leider van de club. Door zaken bespreekbaar te maken, te zien in welke spiegels er gekeken werd en gevoelens te delen ontstond er rust, helderheid en verbinding in het team. Daarna voegde het Personeelshandboek en de Functieprofielen zeker iets toe. 

Leiderschapscoaching of -training is dus zeer geschikt voor het werken aan bepaalde vaardigheden, je effectiviteit of bij ondersteuning om zaken helder te krijgen en toe te werken naar meer resultaat. Ik coach en train vooral directeuren, ondernemers, leidinggevenden, MT’s en teams die willen groeien in leiderschap en hier hun verantwoordelijkheid voor nemen. En medewerkers die verantwoordelijk zijn voor personeelszaken en hier (nog) geen opleiding voor hebben.

Dit kan op verschillende manieren. Deze stem ik graag af op de vraag en de behoefte. Neem hiervoor gerust contact op!

"Iedereen is een genie.

Maar als je een vis beoordeelt naar zijn bekwaamheid om in bomen te klimmen, zal hij zijn hele leven geloven dat hij stom is." 

Albert Einstein